Regulament de publicare în Revista Haemus

Evaluarea calităţii academice a materialelor trimise pentru publicare la Revista Haemus se face conform procesului double blind review, corespondenţa dintre evaluatori şi autori realizându-se prin intermediul e-mail-ului: 
Revista Haemus garantează că lucrările nu sunt respinse / modificate pentru că ideile exprimate sunt contrarii altor studii publicate anterior sau poziţiilor evaluatorilor, ci doar în cazul în care nu fac dovada cercetării ştiinţifice.
Colectivul de redacţie asigură confidenţialitatea pentru materialele respinse de la publicare, precum şi pentru modificările aduse acestora, iar autorul îşi asumă întreaga responsabilitate pentru ideile exprimate în articol, pentru documentarea invocată şi sursele citate.
Redacţia revistei nu-şi asumă responsabilitatea pentru opiniile exprimate de autori în articolele trimise spre publicare.
Pentru eficientizarea activităţii editoriale, vă rugăm să respectaţi următoarele criterii de redactare:
- dimensiunile articolului pot varia între minim 5 şi maxim 35 pagini format A4 standard (inclusiv note de subsol şi bibliografie, eventual tabele şi / sau grafice), paginile se numerotează;
- articolul trebuie să aibă o structură logică, respectiv introducere, capitole (subcapitole), concluzii;
- textul trebuie redactat cu caractere Times New Roman de mărimea 14, diacritice, la un rând;
- prima pagină trebuie să conţină titlul lucrării (Times New Roman de mărimea 14, bold, centrat) şi afilierea autorului (Times New Roman de mărimea 12, nume şi prenume, titlu ştiinţific, apartenenţa la o instituţie / asociaţie / organizaţie, statut de masterand / doctorand, precum şi adresa de e-mail);
- articolul va fi însoţit de un rezumat / abstract (de până la 250 de cuvinte) şi de cuvinte-cheie (keywords), minim 5 cuvinte, în limba engleză (Times New Roman de mărimea 12);
- sursele bibliografice se vor preciza sub forma notelor de subsol şi / sau bibliografie finală (Times New Roman de mărimea 12, la un rând), după cum urmează: nume (cu majuscule), prenume autor (i), titlul lucrării, volumul / ediţia, editura, localitatea, anul, pagină / pagini, iar trimiterile Internet se citează cu link-ul întreg şi data la care a fost acesta accesat. Pentru citarea unui articol se vor preciza următoarele elemente: autor (i), titlul între ghilimele, publicaţia,volumul, numărul, zi / lună / an apariţie, p./pp. Dacă lucrarea nu are autor, se trec trei steluţe liniare (***) sau numele instituţiei sub egida căreia a apărut lucrarea;
- pentru citate se folosesc ghilimele („ – pentru deschidere şi ” – pentru închidere);
- imaginile şi / sau tabelele se numerotează, iar titlul acestora se scrie cu un corp mai mic cu 2 puncte decât textul de bază, justify şi centrat sub imagine şi / sau tabel.
- mereu se notează explicaţia figurii, respectiv a graficului şi se precizează sursa, autorul, dacă este cazul;
- bibliografia (Times New Roman de mărimea 12, la un rând) se plasează la sfârşitul articolului, după anexe. Lucrările se scriu în ordinea alfabetică a numelor autorilor, numerotându-se cu cifre arabe urmate de punct; când sunt doi sau mai mulţi autori pentru o lucrare, regula privitoare la ordinea alfabetică este valabilă doar pentru primul nume.
Ordinea datelor este următoarea: numele şi prenumele autorului, titlul lucrării, volumul / ediţia, editura, localitatea, anul.

Implicarea colaboratorilor: Pentru publicarea fiecărui titlu / material științific, din toate domeniile, autorul / instituția care trimite materialului respectiv trebuie să achite o sumă care variază între 90 și 120 euro (echivalentul în Ron și / sau în Lek). În această sumă sunt incluse tipărirea pe hârtie și electronică a revistei, mediatizarea, cheltuielile poștale, precum și 2 (două) exemplare ale Revistei – 1 exemplar pe hârtie și 1 exemplar digital, pe CD, personalizat – care îi revin autorului / instituției care a trimis materialul. 

Menționăm expres că activitatea noastră se desfășoară voluntar și niciun procent din sumele mai sus menționate și / sau din eventuale donații nu este folosită decât pentru ceea ce s-a declarant mai sus.

Cei care vor să sprijine apariția pe hârtie a Revistei Haemus, o pot face AICI

Prețul unui exemplar al Revistei Haemus (pentru fiecare număr) și / sau al unei colecții, în format electronic securizat sau pe hârtie, se vor publica în site-ul www.revistahaemus.blogspot.ro

Redacția Haemus